Θαυματουργό το λιβάνι .... στην υγεία μας!

2017-08-27

Το λιβάνι είναι ίσως το πιο ισχυρό αιθέριο έλαιο και οι χρήσεις του είναι πραγματικά περισσότερες απ' όσες φανταζόμαστε.  

Λιβάνι (στα Αραβικά lubban, λουμπάν, στα λατινικά olibanum) ονομάζεται η αρωματική ρητίνη που προέρχεται από τον κορμό του δένδρου Boswellia sacra που φύεται στο Ομάν και στην Υεμένη της Αραβικής Χερσονήσου αλλά και τη Σομαλία (Βορειοανατολική Αφρική). 

Επειδή όταν καίγεται αναδύει άρωμα, έχει χρησιμοποιηθεί από τα παλαιότατα χρόνια για λατρευτικούς αλλά και για κοσμικούς σκοπούς ως βασικό συστατικό παρασκευής θυμιάματος.

Το λιβάνι είναι ίσως το πιο ισχυρό αιθέριο έλαιο και οι χρήσεις του είναι πραγματικά περισσότερες απ' όσες φαντάζεστε.

Κατ' αρχάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. 

Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, καθώς και τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. 

Παράλληλα, η προσθήκη μιας ή δύο σταγόνων αιθέριου έλαιου λιβανιού σε ένα ποτήρι νερό αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσπεψία. 

Προσθέτοντας στο μπάνιο μας αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφιζόμαστε δραστικά από το στρες που ενδεχομένως βιώνουμε.

Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εδώ. Η προσθήκη του σε πόσιμο νερό βοηθά στα κρυολογήματα, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κακοσμίας του στόματος θα δουν σημαντική βελτίωση με το αιθέριο έλαιο λιβανιού.

Κοψίματα και πληγές επουλώνονται με το λιβάνι, ενώ για την αϋπνία και την κατάθλιψη το αραιωμένο έλαιο λιβανιού είναι πραγματικός σύμμαχός μας. 

Τέλος, με αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφίζουμε τα συμπτώματα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (ΣΑΠ), ενώ δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η μυρωδιά του είναι ένα κι ένα για να εξαλείψουμε τις άσχημες μυρωδιές από τον χώρο μας.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος